Proteye Protects Your Eyes

Over ons

Onze geschiedenis

Proteye Veiligheidsbrillen BV bestaat sinds 1992 en heeft haar wortels al sinds 1893 in Middelburg. In eerste instantie als opticien Focus Optiek. In de jaren ’50 zijn we uitgegroeid tot fabrikant van persoonlijke beschermingsproducten Focus Veilig.

Dit bedrijf werd in 1990 verkocht en opgesplitst in diverse onderdelen. Onze grondlegger, de familie Hulshof, is begonnen in 1992 als fabrikant van gespecialiseerde optische producten: Proteye Veiligheidsbrillen. Wij leveren deze veiligheidsbrillen voor de Europese markt.

Sinds 2016 maakt Proteye deel uit van de Hilco Europe Group. De Hilco Europe maakt deel uit van the Hilco Company en is wereldwijd actief in het leveren van producten aan de optiek branche. Hilco Europe bestaat uit Hilco UK,  Breitfeld&Schliekert GmbH, Lexxoo International, Optiplus en Proteye Veiligheidsbrillen BV.

Onze producten

Proteye is fabrikant en ontwikkelt haar eigen veiligheidsbrillen. De werkbrillen die wij produceren worden op voorschrift gemaakt, zoals veiligheidsbrillen, beeldschermbrillen en perslucht maskerbrillen. Daarnaast produceren wij enkele specialistische consumenten producten; duikglazen en zwembrillen op sterkte volgens voorschrift en sportbrillen voor squash en sporten met hogere risico’s op oogletsel. 

De veiligheidsbrillen worden geproduceerd met diverse lenstypen, enkelvoudig, bifocaal en progressieve (multifocale) uitvoeringen. Deze worden uitgevoerd in de verschillende materialen: CR 39 (gewoon kunststof), thermisch gehard mineraal en ProLite.  ProLite is licht, dun erg sterk en heeft naast een hoog impact een goede chemische weerstand.

De veiligheidsbrillen uitgevoerd in CR 39 en in gehard mineraal zijn allen gecertificeerd naar 2016/425 met EN 166 en EN 172 en vallen in klasse 1S.  De veiligheidsbrillen uitgevoerd in ProLite materiaal zijn gecertificeerd met EN 166 en EN 172  vallen in klasse 1F.

De gecertificeerde veiligheidszonnebrillen en zelfs meekleurende veiligheidsbrillen zijn gecertificeerd met EN 172.

Door een grote eigen voorraad enkelvoudige glazen kunnen we deze brillen meestal binnen 3 dagen bij de dealer opticien bezorgen. De recept bifocale en progressieve uitvoeringen hebben een levertijd van ca. 10 dagen.

Boven